| Nahlásit

K zamyšlení - logika, filozofie, matematika, teorie

Dva hráči hrají šachy.
Jeden hraje bílými figurkami, druhý černými.
Oba dva hrají dokonale přesné tahy.

Otázkou je:
Kdo vyhraje partii?


Je výhoda prvního tahu bílého tak velká, že ji promění ve vítězství?

nebo

Výhoda prvního tahu nic neznamená, protože černý hned reaguje a partie tak skončí remízou?

nebo

Bílý bude mít ve střední hře a koncovce nevýhodu v povinnosti prvního tahu a v určité pozici tím ztratí výhodné postavení, čehož černý využije a promění to ve vítězství?
Témata: filozofie

3 reakce

| Nahlásit
Řekl bych, že to není ani logická, ani filozofická otázka, ale otázka z teorie her. Pokud vím, tak na ni zatím není známa odpověď.
| Nahlásit
To už se někde řešilo? :)
| Nahlásit
capablanca 8let neprohrál 1918 1924 říkal že je to remíza při přesnosti aljechin ho
porazil proto že měl zdravotní problémy
 Anonym
Odpovídat lze i bez registrace. Dodržujte pravidla Ontoly
Vložit: Obrázek