| Nahlásit

Příklad z matiky

Ahoj, jak se to počítá?
(8-3x)^2 + (5-4x)^2 - 6 = (9 - 5x)^2 + 20x - 4
Témata: matematika
Diskuze
| Nahlásit
Ahoj,

odstraň závorky podle vzorce (a-b)^2
dej si vše na jednu stranu.
dopočítej.
| Nahlásit
To vím taky, ale nevychází mi to i když jsem to přepočítala....
| Nahlásit
(8-3x)^2 + (5-4x)^2 - 6 = (9 - 5x)^2 + 20x - 4
64 - 48x + 9x^2 + 25 - 40x + 16x^2 - 6 = 81 - 90x + 25x^2 + 20x - 4
25x^2 - 88x + 83 = 25x^2 - 70x + 77 => 6 = 18x => x = 1/3
| Nahlásit
Díky moc, mně taky právě vycházela 1/3, ale zkouška mi nevycházela, protože jsem se sekla o třetinu v tom umocňování....:-((( :D
 Anonym
Odpovídat lze i bez registrace. Dodržujte pravidla Ontoly
Vložit: Obrázek