| Nahlásit

Příklad na lomený výraz

Mohl by mi nekdo poradit jak se doslo k tomuto výsledku:
(5a-3)/(ab-a2) + (5b-3)/(ab-b2)= - 3/ab ??? děkuji
Témata: matematika

3 reakce

| Nahlásit
5a-3/a(b-a) + 5b-3/b(a-b)=
b(5a-3)- a(5b-3)/ab(b-a)=
5ab-3b-5ab+3a / ab(b-a)=
-3(b-a)/ab(b-a)=-3/ab podmínky: a není 0, b není 0 a není b
Společný jmenovatel, roznásobení, součet, vytýkání, krácení, podmínky. A je to! Leda
| Nahlásit
díky moc
| Nahlásit
O.K. Leda
 Anonym
Odpovídat lze i bez registrace. Dodržujte pravidla Ontoly
Vložit: Obrázek