Ontola > Zdraví > diskuze
| Nahlásit

Vysoký výskyt krevních destiček v rozboru krve?

Dobrý den měla bych na vás dotaz.Byla jsem na odběru krve a vysledek mam vysoky vyskyt krevních destiček .Je to nebezpečne?A co to znamena děkuji za odpověd.
Témata: trombocytóza

38 reakcí

| Nahlásit
http://www.umirani.cz/index.php?lang=cs&cmd=page&id=102&item=1241
| Nahlásit
ojoj Gandalfe, to je morbidní odkaz .... ale nyní nefunkční ...
| Nahlásit
Podle toho, kolik jich máš, pokud jsou hraniční, může to být laboratorní chyba. Pokud je počet opravdu OPAKOVANĚ VYSOKÝ, mohou hrozit komplikace v podobě embolií, zánětů žil apod.Optej se lékaře, který vyšetření dělal.
| Nahlásit
to momo: pravda, je to už nefunkční, Aspoň se ověřuje, že je lepší okopírovat pár řádků, než dávat kontaktní adresu. Odkaz zní blbě, to je fakt, ale komentář k rozboru krve tam byl dost slušný ........
| Nahlásit
mám opakovaně již po dobu nejméně jednoho roku vysoké krevní destičky 790 - 890 prý není třeba léčit pokud to nepřesáhne l mil. postačí prý anopyrin 100 1x denně.
| Nahlásit
Předtím to bylo v pořádku? Máte nějaké potíže,které se k tomuto počtu destiček vztahují?
Trombocytóza – přechodné zvýšení počtu destiček nad hodnoty 400 . 109/l
Trombocytémie – trvalé zvýšení počtu destiček nad hodnoty 600 – 1000 . 109/l"
Vysoká hladina trombocytů může způsobit zvýšenou srážlivost a následné ucpání cév. Acylpyrin a jeho deriváty částečně blokují srážlivostní funkci destiček a nebezpečí snižují. Ale nevím, kdo vás vyšetřoval a léčbu doporučil.Váš počet trombocytů je totiž na hranici, nad 900 je to už hodnoceno jako závažné. A 890 nebo 900, to mi připadá vzhledem k možným přístrojovým chybám jako zanedbatelný rozdíl.
Jsou totiž i účinnější léky než ten váš. Ale možná je nutné,aby to přesáhlo tu magickou hranici kvůli pojištovně, to nevím. Byl jste u hematologa?
Vašemu problému se dokonce věnuje i jedna farm.firma - viz odkaz
http://www.aoporphan.cz/cz/novinky-cz/pro-pacienty-s-esencialni-trombocytemii-je-v-cr-k-dispozici-lecba-se-selektivnim-ucinkem/n126
| Nahlásit
ano byl u hematologa na klinice naposledy dnes toto je poslední dnešní rozhodnutí
| Nahlásit
ještě dodávám,že potíže nemám, poprvé jsem zaznamenal zvýšený počet destiček před 4 lety 620,ale až v letošním roce při shora uvedených hodnotách se to řešilo včetně odběru kostní dřeně.
| Nahlásit
Pokud jste v péči hematologa,tak bych to nějak neřešila, ale je fakt,že ten počet je vysoký a zřejmě stoupá. Když vyšetření kostní dřeně bylo v pořádku, nejde o těžší onemocnění, ale musí se sledovat.
| Nahlásit
děkuji za Vaše odpovědi a Váš čas peji hezký den
| Nahlásit
a
| Nahlásit
Pokud vysoké množství způsobuje embolii a riziko ucpávání cév...Dnes ve zprávách vyrukovali s informací, že bombardováním kloubu krevními destičkami z předem odebrané krve pacienta, zlikvidují počáteční opotřebení kloubní chrupavky, tedy počáteční artrózu a že je to převratný a velmi levný objev. Tomu věřím, ale jak potom řeší riziko ucpávání cév, když artrózou trpí převážně starší a rizikoví pacienti???
| Nahlásit
Ale je možné, že takový lék s cévami nepřijde do styku. Že jsou jiné mechanismy, které přebytečné destičky v těle odklidí. Měli to zmínit.
| Nahlásit
Trombocyty z kloubu do krevního oběhu neprojdou a taky jich tam není tolik.
| Nahlásit
V rozboru krve - krevní obraz mám zvíšené kalium na hodnotu 5.38 ropětí je 3.80 - 5.10 jedná se o případ, kdy jsem nějak a něčím ohrožen. Děkuji.
| Nahlásit
Rozpětí má každá laboratoř trochu jiné. Ale v každém případě je vaše kalium na hranici. Bylo by dobré to zopakovat. Z jednoho vyšetření bych závěr nedělala. Může jít o laboratorní chybu nebo špatný odběr.
Normální hladina draslíku v krvi je 3,8–5,4 mmol/l. Při hladině > 5,4 mmol/l mluvíme o hyperkalémii a hladina > 6,5 mmol/l je urgentní stav, kdy je třeba rychle jednat, neboť pacient je bezprostředně ohrožen na životě. A to především srdečním selháním. V každém případě bych navrhla opakovat vyš. a přechodně omezující dietu:
http://www.ledviny.cz/infopac/kalium.html
Neberete např některé z těchto léků? Nebo nějaké jiné?
Příklady firemních názvů: Amicloton, Biseptol, Gopten, Ibalgin, Losartan, Lozap, Kalnormin, Micardis, Prestarium, Verospiron apod.
berete diuretika - léky na odvodnování?
jste na dialýze?
máte nemocné ledviny?
EKG máte v pořádku?
Máte v pořádku pitný režim?
Co vám na to řekl lékař?
| Nahlásit
ano víc než rok jsem bral Lozap a asni před 2 měsíci mi int.lékař nasadil Miardis i když o této skutečnosti ví,protože jsem byl v březnu na laparoskopii části ledviny a už na předoperačním vyšetření mi řekl,že mám vyšší K ale oni si prý se mnou poradí tak si poradili zatí jsem tady. Někdy mám pocit,že si vlastně může člově ordeinovat sám a vyjde to na stejno. EKG prý mi dělal a nijak se k tomu nevyjadřoval tak snad ... děkuji a přeji hezký večer a víkend.
| Nahlásit
Dobrý den 14.9.09 jsem byl na odběru krve na PSA výsledek je 6.81 včera jsem byl na opakovaném kontrolním náběru na PSA a vysledek je 7.52 je možné,aby za tak krátkou dobu došlo k takovému vzestupu této hodnoty. Děkuji.
| Nahlásit
Je to 6 týdnů. Neznám vaši diagnozu, ale je tu možné vysvětlení:
Brali vám krev před nebo po vyšetření prostaty? Neberete nějaké léky na léčbu prostaty? Vyšetření i léky mohou hladinu přechodně zvýšit. Něco také může jít na vrub laboratorní chybě, ale celkově se dá řící, že hladina se takto zvýšit může.
Dělali vám vyšetření volného i vázaného PSA, jejich poměr je pro vyšetření důležitý?
http://www.labtestsonline.cz/static/template/test.prn.aspx?idcontent=711
| Nahlásit
Ja nemam stanovenou diagnozu mám je zvětšenou prostatu vyšetřením konečníkem ale i sono neukázalo žádný problém beru asi rok prostamol uno což je deklarováno jeko lék a potom anopyrin.Nějakou dobu jsem bral na vyšší tlak lozap a potom micardis oba prášky mi Dr vysadil prý je tlak v normě.Urolog mi řekl,že podle výsledku PSA mi odebere biopsii.Děkuji.
| Nahlásit
kontrolou na hemat.bylo zjištěno, že mám 950OOO destiček.Byla mi nasazena léčba Litalir 500mg zdá se mi to jako nějaký drasták, ale snad to bude v pořádku musím dodat, že žádný problém nemám děkuji hezký den.
| Nahlásit
dodatek k anonym 161493 žádný problém nemám s těmi destičkami denní dávka je 3 tbl. v jedné dávce denně to nevím jestli ustojím bez nšjakého problému dekuji.
| Nahlásit
Dobrý den, je mi 22 let jsem po opakovaném císařském řezu u kterého jsem ztratila 500ml krve mé krevní hodnoty byli na 60 dostala jsem 2 krevní konzervy a hodnota byla 74 a trombocyty 438 pak 458 a po dnešním rozboru 952 co to znamená? A proč mi odebrali i kostní dřeň? prosím odepište Někdo
| Nahlásit
Krevní hodnoty na 60,74 - to bylo co? Čeho,
Trombocyty většinou při ztrátě krve stoupnou, ale pak by se měly vrátit na pův.hodnotu.
Trombocytóza – přechodné zvýšení počtu destiček nad hodnoty 400 . 109/l
Trombocytémie –
trvalé zvýšení počtu destiček nad hodnoty 600 – 1000 . 109/l
Vysoká hladina trombocytů může způsobit zvýšenou srážlivost a následné ucpání cév. 438 a 458 jsou stejné hodnoty.
Po jaké době od krvácení vám ta vysoká hodnota 952 vyšla?
V kostní dřeni se trombocyty tvoří a její vyšetření je směrodatné pro další určení diagnozy a léčbu.
| Nahlásit
dobrý den dvakrát po sobě jsem měla zvíšené trombocyty jednou to bylo 407 a ted to bylo 437 doktorka mi říkala že to je hraniční a že se to bude hlídat ale mám strach s toho že by se mi mohli dělat sraženiny a dá se to nějak přírodně srazit nebo něčím děkuji za odpověd Majda
| Nahlásit
Přírodně ne. Pouze léky, které ale mají takové vedlejší účinky, že se podávají jen v těžkých případech - okolo 900.
Normální hodnota trombocytů se pohybuje od 250 do 400 x 109/l.
Jděte na vyšetření na Hematologii, tak vám to vyšetří podrobněji.
| Nahlásit
Dobry den jenže doktorka mě tam chce poslat až to bude vyšší nezanedbáme tím něco už několik let mám totiž zvíšenou funkci štítné žlázi tak má strach děkuji za odpověd a anopirin na to není vhodný slyšela jsem že se používá ale nevím děuji Majda
| Nahlásit
Anopyrin patří mezi léčiva, která tlumí shlukování krevních destiček (trombocytů) a tím předcházejí vzniku krevních sraženin v cévách (vzniku trombů). Neovlivní jejich počet! Dává se sice při zvýšení TR, ale přibližná hranice je právě těch 400. Nad 600 se má podle předpisů vyšetřit příčina. Nemusíte se bát, to zvýšení opavdu není velké. A ty hodnoty jsou v podstatě stejné.
| Nahlásit
dobry den mám pořád strach s těch výsledku jem přecitlivělá a vy mi píšete že je to dobré může s toho být i nějaká vetší nemoc nebo se to dá pak v klidu lečit když to stoupne více je to sice jen 437 trombocytů ale já mám opravdu velký strach všeci mi říkaji že to je málo ale mám už i štítnou žlázu zvíšenou tak se bojím muže to být s toho nebo ne děkuji vám za odpovědi Majda
| Nahlásit
Ne, šítná žláza nemí s krvetvorbou tak přímo nic společného, spíše s celkovým metabolismem. A to ještě záleží, jak je ta činnost zvýšená.
Většina chorob a léků trombocyty spíše snižuje, dochází ke krvácivým stavům. Jediné, co by se mohlo u vás stát, ale to jen teorie, je, že vám TR stoupnou nad povolenou hranici. Pak se podávají léky, potlačující krvetvorbu. Nějaká větší nemoc - jen ty tromby.
Nemíváte silnou menstruaci? TR stoupají při větší ztrátě krve, nebrali vám krev právě v tomto období?
Neléčíte se na revmatismus?
Dělali vám počet TR už dříve?
Povšechně vzato, pokud se TR pohybují od 400-1000, a máte věk do 60 let,jde otzv.standartní risiko, podávají se většinou jen protishlukovací látky, např. ten Anopyrin. Teprve pak další léky, které mají spoustu vedlejších účinků.
Pro vaši informaci, počty TR u závažných stavů se pohybují nad 2000.
| Nahlásit
Dobry den děkuji za odpověd jo krev mi prali při končení menstruace a mívám jí silnější tak vám děkuji za uklidnění protože začínám být psychicky na tom dost špatně je mi 28 let tak vám moc děkuji bojím se od té doby co maminka dost onemocněla a z ničeho nic zůstala připoutána na vozíku a neví co jí je a tak proto se docela dost bojím děkuji Majda
| Nahlásit
Dobrý den dnes jsem byl na int. a odběru krve vše dobré, až na zvýšené kálium 5,70 dle Dr. prý dobré.Vím,že je draslík v tělě důležitý,ale tato hodnota se mi zdá být dost vysoká. Děkuji a přeji hezký den. Petr.
| Nahlásit
Zdravím, jsem tu poprvé a čtu,že tady řešíte krevní destičky. I ja mám již druhým rokem vysoký počet krevních destiček (600-800,kolísá to), beru Godasal a čeká mě ted odběr kostní dřeně.Zatím mi dělali pouze sono břicha a kazdé tri mesice berou krev,jinak nic.Chtěla bych do toho otěhotnět,ale nevim,jestli to přináší nějaká rizika jak pro mne či plod. Má někdo zkušenosti? Děkuji
| Nahlásit
Nějak se mi nějde přihlásit,tak se omlouvám,že tu jsem jako anonym :). Mám ještě jeden dotaz.... jaká jiná vyšetření by se měla absolvovat, při vysokém počtu krevní destiček, stačí odber krve a dřeně jenom . Děkuji Šurinka
| Nahlásit
Dobry vecer, moje maminka ma zvysene lymfocyty, v lednu to bylo okolo 10, minuly tyden 12,7. Dnes byla na odberu kostni drene, ale krev nestihli na sklicko ani rozetrit, protoze se hned srazela. Doktorka se s tim pry jeste nesetkala. Cim to muze byt?? Vysokym poctem trombocytu??? Dekuji za odpoved
| Nahlásit
Dobrý den, mám zvýšený počet krevních destiček a konečnou diagnózu essenciální trombocytoźa. Je možné s touto nemocí otěhotnět? Jaká jsou rizika? Máte někdo nějaké zkušenosti? Užívám anopyrin. Má tento lék nějaký vliv na plod? Děkuji za jakoukoli radu.
| Nahlásit
dobrý deň.Mám 22-mesačného syna a pri krvnom rozbore mu vyšli hodnoty 548 trombocytov a trocha zvýšené kálium.Dr mi povedala,že to môže byť následkom toho,že asi 10 dní pred tým prekonal črevnú virozu sprevádzanú vysokými teplotami.Moja pediatrička mi povedala,že mu podáme mesiac Colostrum tekuté a potom mu zopakujeme krvný obraz.Nemusím mať o syna strach?neskutočne ma to zožiera,že prečo,lebo asi pred 5-timi mesiacmi mal KO na jednotku.Dakujem za váš čas a odpoved.
| Nahlásit
dobry den chci se zeptat i muj otec vysoké trombocyty vzorek z kostni dřeně v pořadku prosim můžete poradit,děkuji
 Anonym
Odpovídat lze i bez registrace. Dodržujte pravidla Ontoly
Vložit: Obrázek