| Nahlásit

Průměrná rychlost automobilu, příklad

Automobil jede hodinu po dálnici rychlostí 100 km/h, pak půl hod po silnici rychlostí 60 km/hod a další půl hod v terénu rychlostí 20 km/h .......
a, Průměrná rychlost???
b, jakou celkovou dráhu urazí???
moc děkuji za pomoc
Témata: motorismus

22 reakcí

| Nahlásit
a)100+60+20=180/3=60 km/h
b)100+30+10=140 km
| Nahlásit
a) vp= s:t
vp= 140:2
vp = 70 km/h
b)100+30+10=140 km
| Nahlásit
ma te to vsichni blbe
| Nahlásit
A ty jsi pilot nebo co? Je to správně. A nezacláněj tu.
| Nahlásit
anonym 166197 ma pravdu mate to blbe
| Nahlásit
to 167280: tak to spočítej, jak je to podle Tebe správně? To bys už asi ztratil na váze, že?
| Nahlásit
lol
| Nahlásit
Vp=140:2=70
s=140km
| Nahlásit
Anonym87059-Ty si hrozny pako kdyz to neumis nepocitej to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| Nahlásit
Správně vyjde prům.rychlost 135 km/h. Vycházejte z toho , že prům.rychlost je celková dráha dělena celkovým časem. A to tedy celková dráha mi vyšla 170km a celkový čas = 2 hod.
| Nahlásit
Omlouvám se za blbé dělení,tedy 170 : 2 = 85km/h.
| Nahlásit
Sluni, jak ti mohla vyjít celková dráha 170 km? Můžeš to upřesnit?
 v7h
| Nahlásit
163498 to má dobře
| Nahlásit
mně vyšlo
a) 70km/h
b) 140 km
jak to ted má být??
| Nahlásit
a Sluni to nemá být 170 km, ale 140, protože jede 1 h = 100 km, potom PŮL = 60:2=30 a potom zase půl a to = 20:2= 10 km - dohromady 140 km ..
vp= 140: 2 (2 h, protože 1h+1/2h+1/2h) = 70 km/h.. takže a) 70km/h
b) 140km
| Nahlásit
ja nwm..plavu v tom. :D ale myslim, že Anonym228789 to má dobře :)
| Nahlásit
Dobře, že jsem si to otevřela!! Opravdu jsem vám to tu zkomplikovala. Vždyť to vidím zpaměti, že celková dráha je 140 km a tudíž prům. rychlost je 70 km/h. Moc velká omluva. Teď nedovedu ( skoro po roce) říci, kde jsem k výsledku 170km přišla.
| Nahlásit
a ja taky nechci nic rikat a jsem ucitelka fyziky a tyto priklady se pocitaji takto :

100+60+20 = 159PQ = 60+20+20 na druhou + 958+po+dr = 1022 a to se rovna 1022 na druhou :D
| Nahlásit
a) 70 km/h
b) 140 km
| Nahlásit
Pletete si panove nahore aritmetickej prumer rychlosti a prumernou rychlost :-) prumerna rychlost je celkova draha děleno celkovy cas
| Nahlásit
Jedinej to zde snad ma dobre :-)
| Nahlásit
ano je to a) 70km/h b)140km
prosím vás do kolikáté chodíte třídy?????? :)))))
 Anonym
Odpovídat lze i bez registrace. Dodržujte pravidla Ontoly
Vložit: Obrázek